29-03-09

29/03/2009 Ferme week....

We zijn weeral een week verder dus is het opnieuw aan mij om te bloggen. Halverwege de week zal Fie dan wel weer een blogske schrijven en zo komen we goe overeen Tong uitsteken

Eerst en vooral moet ik iets rechtzetten. Mijn teerbeminde Fie schreef vorige week dat ik een "slavendrijver" ben. Iedereen, die mij ook maar een klein beetje kent, weet dat dat onmogelijk waar kan zijn. Ik zou hoogstens ne keer misbruik maken van mijn functie als "flikske" en als ik dat dan al doe dan is het nog voor het "goede doel" lol

police16images1

Voila na deze rechtzetting die van hoog belang was volgt hier de weekplanning van vorige week.

2009KmSchoenParcoursTijdSnelheidKm tijdKm per 7 dagen

23/03/20094 Beveren paadjes0:30:008,00007:3017
24/03/20090 rustdag   13
25/03/20094,07 Eerste lange ren 16min0:30:028,13107:2314
26/03/20092,81 Kort duurloopke0:21:167,92807:3413
27/03/20090 rustdag   13
28/03/20090 rustdag   11
29/03/20095,4 Stadium eerste versnell. 400m+Sh0:46:346,95808:3716

Redelijk gevarieerd dacht ik zo.....geleerd van coachke Mario  toen ik nog aan het trainen was met zijn schema's. Nu ben ik daar bijlange nog nie klaar voor. Dat was in mijn glorieperiode....lol....trainen met een schema van "slavendrijver" Mario.

Fie heeft deze week echt haar grenzen verlegd. Ze deed haar eerste serieuse duurloop van 21 minuten. Iets wat ze nooit voor mogelijk had gehouden. Ze had trouwens de dag nadien zelfs geen spierpijn.

Er zat ook voor de eerste maal een intervalleke in op de atletiekpiste in Roeselare. 400meter wedstrijdtempo, 200meter wandelen en 200meter duurlooptempo. En dat voor een totaal van 5,4 km of 46min. Zien of da wa spierpijn oplevert morgenvroeg....

cat-gallop<--Fie tijdens interval...

We hebben verder deze week veel blogsjes gelezen...aja wa moet ne mens anders heel de dag op zijn werk doen???Tong uitsteken 

Op de blog van Herman iets gelezen over een "abdij-bierenloop"...als er nu iets is waar ik me voor kan motiveren dan is da lopen voor bier (als da geen goe doel is dan weet ik het ook niet meer). Onschuldig

Herman, ge moogt ons dus verwachten op den abdij-bierenlooop. We zullen er zijn. Lachen

Blijkbaar gaan daar nogal wat webloggers naartoe. We zullen jullie daar dan voor de eerste keer ontmoeten. We ronselen nog wel wa mensen uit roeselare zodat we daar met een aantal zijn. Ik kan me voorstellen dat Christ van Katrien ook wel te verleiden is met een abdijbier. Bij deze dus Christ....'t is 11/04 lol

Dat was mijn bijdrage voor deze week....nu wordt het voor jullie wachten tot halverwege de week voor den update van "poeske".

Cisseidmanger_d

16:32 Gepost door poeske en idefikske in Sport | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

25-03-09

25/03/2009 Angel with wings?

Vandaag was de planning dawwe gewoon my asics schema gingen volgen.

't Was verschrikkelijk druk geweest op het werk in de sacré-coeur (mijn kliniek dus).

medical_4

Had totaal gene zin om dan nog es mijn loopplunje aan te trekken, ma mijne wederhelft (lees: slavendrijver) besliste daar anders over.

Na de kleine kidskes in bed gestoken te hebben, dan toch maar mijne tenu aangetrokken en de baan op, met fluovestje en al lol.Bedoeling was: 2-3-4-3-2 min met 2 min wandelpauzes der tussen.

Mijne sjoe ( idefikske) besliste dan maar van 4x6 min te lopen.

idefix_attac_d

Van de eerste meters dawwe liepen, had ik zo 't gevoel dak der ferm deugd van had!Precies of dak vleugels had!

angel_5

We zijn gestart met 2x6 en 1min wandelen en daarachter rechtstreeks naar huis gelopen: 16 min aan één stuk en kon zo nog wel efkes doorgaan.Mijne adem zat goed en hartslag ook en de benen wilden ook wel mee.Nu snap ik het spreekwoord: gezonde geest in een gezond lichaam.

medical_12medical_13feet_7

Wetende dak nog nooit in mijn leven meer dan 100m gelopen heb, voelt dit fantastisch. Het is echt wel nen drug aan't worden da lopen.Verstomd

Mijn doel van de 10 km zie ik meer en meer zitten.We liepen er vandaag al 4 en mijn slavendrijver heeft mij nog moeten tegenhouden. Tot zover ons "my asics" schema, dawwe bij deze dus al niet meer volgen.

Binnen dit en een paar maanden ben ik één van de zovele endorfinejunkies en da voelt fantastisch goed!Verrast

Greetz en tot de volgende,

Fie

22:09 Gepost door poeske en idefikske in Sport | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

22-03-09

22/03/2009 Idefikske en Poeske beginnen eraan!!!

Voila, we zijn er terug. Na een vol jaar inactiviteit is "idefikske" terug en hij heeft een vriendinnetje meegebracht. Sofie is haar naam, "poeske" voor de vrienden.

Envelope

 

We gaan deze blog samen schrijven zoals we vele dingen samen doen. Over mij weten jullie al wel wat maar wie is nu "poeske"?

Poeske heet dus Sofie en zij werkt als verpleegster in het H.Hartziekenhuis. We weten dus van nu af aan waar we moeten zijn als we een verrekking in de lies hebben.

Medical-05-june

Mijn nieuwe liefde is een heel lieve madam en ik heb dus geen kat in een zak gekocht

Cat_in_bag

De support dak vroeger nie kreeg met het lopen krijg ik nu wel en wat meer is, ze doet zelfs mee en is bekwaam om mij op te jagen als ik het nie zie zitten.

We zijn dus deze week herbegonnen met lopen en we lopen met een doel. We lopen onze eerste wedstrijd op 13-06-2009 zoals de link hiernaast aangeeft. Het is een 10km wedstrijd voor "burncamp", ingericht door de brandweer van Roeselare. We hebben daar serieus wa connecties. 2 nonkels van Sofie zijn brandweerman en ook ons schoonbroer, de Kevin, is brandweerman.

firefighting_4

De weekplanning zag er deze week als volgt uit:

Maandag: lopen en wandelen (kalmkes beginnen en nie dom doen hé)

Dinsdag: rustdag

Pleasant_sleep

Woensdag: Mijn madam op haar bloot gat gegeven. Nie alleen omdat da leuk is maar ook omdat ze van mijn afwezigheid had geprofiteerd om haar helemaal te forceren. Ze kon nog met moeite wandelen na haar training. Op haar werk zeiden haar collega's letterlijk :"ge zijt precies zeven maand zwanger, alle elegantie ontbreekt. Hetgeen ge nu doet kan onmogelijk wandelen zijn. Ge loopt gelijk een gans" Met dank aan Martine voor de leuke quote.

Donderdag: heel lichtjes loslopen om het zeer eruit te krijgen (wat wonderbaarlijk wel lukte)

Vrijdag: rustdag

Zaterdag: Gaan lopen naar het sportstadium om mee te doen aan ons eerste goeie doel. Lopen voor komoptegenkanker in de lenteloop. Daar heel wat maatjes tegengekomen van bij de flackskes van vroeger.

Er waren er zelfs bij die durfden beweren dat we er fit uitzagen. Katrien had duidelijk nog de slapers in haar ogen zo vroeg op zaterdagmorgen. Ook terug gezien na lange tijd: Martine...Rita...Dirk...Freddy...Diana. Amaai al die mannen en vrouwen zien er gigantisch fris en in vorm uit.

Voila da zal het zijn voor ons eerste postje. In normale omstandigheden komt er elke week één, of het moest zijn dat er plotseling iets spectaculairs is hé.

Bye

 

 

21:45 Gepost door poeske en idefikske in Sport | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |